Selasa, 2 Ogos 2011

Musibah-musibah datang menimpa..

Tsunami kecil Sambut Najib & Rosmah Di Port DicksonPort Dickson, 30 Julai -- Sebuah papan tanda tumbang dan menghempap sebuah kereta yang diletakkan di tepi jalan di Batu 4, Port Dickson ekoran ribut yang melanda secara tiba-tiba dalam kejadian yang berlaku kira-kira 12 tengahari Sabtu..

Ribut beserta hujan lebat itu turut menyebabkan beberapa buah kereta yang diletakkan di tepi jalan oleh orang ramai yang hadir untuk menyaksikan majlis Perbarisan Tamat Latihan Perdana yang di adakan di Pusat Latihan Tentera Darat (PUSASDA) rosak teruk kerana dihempap oleh beberapa batang pokok yang tumbang.
Musa Bulat, 68, menggaru kepala ketika melihat van yang di bawanya untuk menyaksikan majlis Perbarisan Tamat Latihan anaknya Mohd Ibnu Sofian di Pusat Latihan Tentera Darat (PUSASDA) rosak teruk kerana dihempap sebatang pokok yang tumbang ekoran ribut yang melanda secara tiba-tiba dalam kejadian yang berlaku pada kira-kira 12 tengahari tadi.

Dia yang datang bersama 11 lagi ahli keluarganya terpaksa menunggu adiknya yang akan datang dari kampong di Kampong Paya, Pulai, Johor untuk membawa mereka pulang kerana van yang mereka naiki itu rosak teruk.
Sebuah kereta yang diletakkan di tepi jalan di Batu 4, Port Dickson dihempap sebatang pokok yang tumbang ekoran ribut yang melanda secara tiba-tiba dalam kejadian yang berlaku pada kira-kira 12 tengahari kelmarin.

Ribut beserta hujan lebat itu turut menyebabkan beberapa buah kenderaan yang diletakkan di tepi jalan oleh orang ramai yang hadir untuk menyaksikan majlis Perbarisan Tamat Latihan Perdana yang di adakan di Pusat Latihan Tentera Darat (PUSASDA) rosak teruk kerana dihempap beberapa batang pokok yang tumbang.
Aha... aha...
Kisah terjadi mengalami sungguh sedih
Abang PD punya cerita
Menyayat hati
Tentang kisah terjadi kegemparan Malaysia
Ribut dan trajis melanda
Musibah menimpa
Ke atas Malaysia
Rakyat menjadi sengsara
Terjadinya sangat mengerikan
Musibah-musibah datang menimpa
Keganasan Apa yang telah melakukan
Korban oh berbilang
Kesal hampa pun mula terjadi
Kerana musibah yang dihadapi
Kutukan tuhan kini terjadi

Takut musibah kembali lagi
Akan mendatang musibah yang terbesar
Wajib percaya harus menantikan
Kalau angin yang lalu tak ingin berkenalan
Yang dulu hanya mainan
Nantikan bersama jangan hampa...

Tiada ulasan: