Isnin, 14 Mac 2011

Apa Motif sebenar Fatmawaty dan Manuty..?


 Semalam MPN Perak mesyuarat dan keputusan yang diambil adalah menangguhkan 'pembubaran' cabang wanita Padang Rengas sehingga pilihanraya 13. Motif nya senang saja..

1. Kalo PR menang di Perak, Wanita Padang Rengas akan dibubarkan.
2. Kalo PR kalah di Perak, Wanita Padang Rengas kekal.

Yob juga mendapat tahu, undi tidak percaya kepada Ketua Cabang, Chegu Alias Zenon sedang disusun. tanda tangan sedang diambil.

p/s  Anak Fatmawaty ni tak habis habis mintak no ahli Yob. Zafril leh semak dengan Anuar Zakaria ekkk... Yob orang lama PKR Perak. Bila nak debat, AMK Gopeng? Warghhhhhkahkahkah..!!

1 ulasan:

Perak Snipper berkata...

Salam Yob..
Ini info yg teman baru dapat..rupanya pada mesyuarat MPN pd 12 MAC yg lalu telah berlaku percanggahan keputusan mengenai Wanita Padang Rengas..Biro pilitik dan mesy. MPN telah menetapkan dalam mesyuarat sebelumnya agar jwtnkuasa wanita pdg rengas diteruskan manakala arahan dari wanita pusat pula memberi mandat kepada fatmawathy untuk membuat perlantikan jwtnkuasa penaja yg dipantau oleh wanita negeri..surat tersebut ditulis dan ditandatangani oleh Zuraidah Kamarudin pada 4 MAC 2011...tapi yg peliknya kenapa pula Fatmawathy telah membuat perlantikan jwtnkuasa wanita penaja pada 27 februari 2011 yg lalu..??
Surat pertama yg dikeluarkan oleh wanita pusat bertarikh 9 Januari 2011 yg meminta Fatmawathy menjalankan proses lantikan baru setelah perletakan jawatan 2/3 ajk wanita pdg rengas pada 21 dis 2010 maka bubarlah ajk wanita tersebut..
surat tersebut meminta proses dijalankan dalam tempoh 60 hari dari tarikh 21 dis..bermakna tarikh akhirnya pada 21 feb 2011..
tapi fatmawathy tidak buat dalam tempoh tersebut sebaliknya mengadakan perjumpaan pd 27 Feb 2011 dan mengistiharkan cbg wanita pdg rgs digantung dan dilantik satu jwtkuasa yg dipantau oleh wanita negeri..dalam masa yg sama telah berjalan 2 kali mesyuarat MPN iaitu pada 12 Feb 2011 dan 12 Mac 2011 yg telah menetapkan keputusan supaya jawatankuasa wanita pdg rgs yg asal diteruskan (Mesyuarat Biro Politik pun menetapkan perkara yg sama dlm mesyuarat kali ke 2)..oleh kerana keputusan yg dibuat tidak selari dgn apa yg telah diputuskan oleh MPN...maka MPN negeri telah bersetuju untuk menyelesaikan masalah ini dgn cara mengadakan satu pertemuan/perjumpaan antara:
1.Ketua Wanita Negeri (Fatmawathy)
2.Ketua Wanita Pdg Rengas
3.Ketua Wanita Pusat
4.Ketua Cabang Pdg Rengas
5.Ketua MPN Negeri
6.Semua AJK Wanita Pdg Rengas
7.Wanita Lantikan Wanita Negeri pd
27 Feb 2011

Pertemuan dan perjumpaan ini akan berlangsung pada 8 April 2011 (Jumaat) Jam 5.00 ptg..di Ipoh..Surat akan dikeluarkan oleh MPN.

Diharap dengan adanya pertemuan tersebut semua perkara dapat diselesaikan dengan baik..

Dengar khabor Yob...semalam Fatmawathy ada buat reatret wanita untuk negeri perak di kediaman exco selangor shah alam..selama 3 hari 2 malam (18,19 & 20 Mac 2011)..Setiap cabang wanita diminta menghantar 4 orng setiap cabang..tapi yg sahihnya wanita cabang padang rengas dan wanita cabang tg. malim tidak dijemput..dan ada berita mengatakan cuma 36 orang wanita sahaja yg hadir..kalau full attend sepatutnya 24 cabang x 4 wanita = 96 org wanita...mana lagi 60 orang Yob?? Macamnana nak menang pilihanraya kat perak kalau fatmawathy bersikap memilih dalam soal ini...buktinya kehadiran di reatret itu mengecewakan.