Selasa, 8 Mac 2011

Derma Darah : Sikap Penyokong Darah Cap Kerih...


Yob menerima mesej dalam facebook dari sahabat lama bernama Panglima Hitam. Sebagai aktivis bebas, kami sms dan menalipon kekawan berhampiran untok turut menyumbang darah di Ipoh Specialist Hospital.

Agak memeranjatkan jawapan dari seorang rakan umNO yang berbunyi.. "Pesakit ni orang umNO atau orang Pembangkang..?"



Wajarkah didalam kes nazak, anak melayu, berugama islam, perbezaan fahamam politik menjadi sempadan didalam melakukan kebajikan..? Nauzubillah...

3 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

umno pun pembangkang

rj

. berkata...

i like... hehehe

Pendekar Tanpa Nama berkata...

boleh pulak nak derma darah tanya politik sebelah mana? kenapa tak tanya je sape mak bapak pesakit? nampak sangat darah beliau pun dah kotor akibat fahaman polituik sempit! patut suruh beliau menjalani proses tapis darah bagi bersih balik, baru pikir untuk menderma..